Bir bilim kadınının bir günü


Hava Durumu Ölçer

Bilim kadını bir gün yeni icat ettiği “Hava Durumu Ölçer”i ailesine tanıtmak ister. Bu sebeple ailesini çağırır, icadı hakkında ailesine detaylı bilgi verir. Kocası; “Hava durumunu ölçen daha önce icat edilmiş aletler var” der.

Karısı da “Ama bu çok farklı, her şeyi ölçüyor hava durumuyla ilgili” diye cevap verir ve devam eder.

Bu icat, sadece hava sıcaklığını ölçmüyor, hava sıcaklığının değişimlerini de ölçüyor. Kar kalınlığını, kar soğukluğunu da ölçüyor. Ayrıca hava kirliliğini de ölçmesi önemli bir özelliği.

O gün bir kış günüydü. Bu yüzden yeni icadı denemek için hava çok uygundu. Çünkü bütün özelliklerini tanıyabileceklerdi. Bu sebeple yeni icadı dışarı taşırlar.

Ama o da ne! Çalışmıyor!

Bilim kadını kocasından yardım ister. Çünkü kocası bir makine mühendisidir. Beraber sorunun ne olduğunu incelerler. Bakmışlar, iyice baktıktan sonra sorunu anlamışlar. Meğersem sorun çok basitmiş, vidalar birbirine iyi girmediği için vidadan elektrik geçiş sistemi çalışmamış. Bu yüzden makinenin hiçbir yerine elektrik gitmediğinden makine çalışmamış. Hemen vidaları iyice sıkmışlar. Bir daha denemişler, çalıştığını görünce de çok mutlu olmuşlar.

Yeni icatlarının şerefine bir parti yapmışlar. Sonra da çocuk ödevini, anne ve babası da işlerini yapmaya koyulmuşlar.

January 4, 2010. Oğuzdan Hikayeler.

One Comment

  1. caponturist replied:

    Selamlar;

    Bu hikaye daha emekleme aşamasında, resim üzerinde Oğuz tarafından bir dizi işlem daha yapılacak, ama ben dayanamadım hemen gondermek istedim. Bu hikaye 25 Aralık 2009’da kaleme alınmıştı.

Leave a comment

Trackback URI